снимка: InstagramИлон Мъск добави към своето състояние 7.8 млрд. долара в

...
снимка: InstagramИлон Мъск добави към своето състояние 7.8 млрд. долара в
Коментари Харесай

Илон Мъск вече е четвъртият най-богат човек в света

снимка: Instagram

Илон Мъск добави към своето положение 7.8 милиарда $ в границите на вчерашния ден, откакто акциите на Tesla регистрираха растеж от 11% по време на борсовата сесия.

Книжата нарастнаха до 1835.64 $ за брой, с което пазарната оценка на Tesla към този момент е 342 милиарда $, или повече от всеки различен авто производител в света.

Богатството на Мъск към този момент се пресмята на 84.8 милиарда $, с което той заема четвъртата позиция измежду най-богатите хора в света.

 

Индексът на милиардерите, изчисляван от Bloomberg, демонстрира, че Мъск е изпреварил най-богатия европеец Бернар Арно, като сега се намира на 15 милиарда $ от третото място, където е Марк Закърбърг.

Акциите на Tesla са добавили 339% от началото на 2020 година, което е добавило 57.2 милиарда $ към благосъстоянието му. Книжата на компанията, която регистрира облага за четвърто следващо тримесечие, нарастват съществено на фона на идния сплит, както и възможното им включване към показателя S&P500.

Сплитът на акциите ще бъде сбъднат в съответствие 5:1, което значи, че всеки вложител ще получи четири нови акции на всяка притежавана.

Състоянието на Мъск в идващите дни може да продължи да нараства, защото друга от фирмите му - Space X, е на финалната права по набирането на капитал в размер на 2 милиарда $.

Основателят на Tesla e спечелил 57.2 милиарда $ тази година, което е по-малко само от Джеф Безос, който е добавил 73 милиарда долра.

Пандемията от ковид се отрази извънредно удобно на благосъстоянията и на други милиардери – създателя на Фейсбук Марк Закърбърг, Бил Гейтс, както и създателите на Гугъл Лари Пейдж и Сергей Брин. / profit.bg

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР